Uspešno smo pognali naš projekt Aktivno preživljanje prostega časa! Za naš prvi postanek smo si izbrali novo odprto »Pot med krošnjami« na Rogli.

Krenili smo v sončnem vremenu, a prišli v meglo L. Temperaturam smo kljubovali s toplimi oblačili, slabemu vremenu pa s smehom. Koliko smešnih situacij, vicev, iskrenih besed, veselja, bodrenja in dobre volje je bilo prisotne že v kombiju. Da ne omenjamo dejstva, da smo imeli danes v dopoldanskem času še kostanjev piknik – kar se je poznalo tudi na prebavi nekaterih…

Hodili smo visoko na tlemi. Marsikomu so se zatresle noge. Potem smo se dvigovali na visok stolp, hodili po jeklenicah in spoznavali naravne značilnosti tega dela Slovenije: od pohorskega granita, marmorja, do gamsa. Na koncu smo se lahko objeli in fotografirali tudi z medvedom… Razmišljali smo, da bi si ga kupili za v razred, a bi to lahko bilo nevarno, saj bi se potem vsi stiskali k njemu, si ga dali celo na kavč in ob njem prijetno dremuckali… Eh, pozabite!

Po prijetnem sprehodu smo si privoščili malico. In se spet veliko smejali. Čeravno smo Zdrava šola, smo si tokrat privoščili malo odmika od njenih načel J: smokiji in čips so se prav prilegli.

Sledila je obvezna kavica in čas v restavraciji v Zrečah. Strnili smo vtise in pričeli z načrtovanjem naših naslednjih izhodov.

Teme v kombiju med vožnjo nazaj so bile primerne za učence UŽD-ja: razglabljanje o ljubezenskih težavah, o izmišljevanju vicev, o tem, da so kostanji resda dobri, a puščajo na posamezniku in drugih tudi druge posledice, o tem, kdo je že zaspan, pa o tem, kako kdo kliče svojega očeta…Ah, preveč vsega, da bi vam lahko opisali.

 

Breda Bertalanič Stergar

Irena Šmajgert

Jani Stergar

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)