Še nekaj dni nas loči do odhoda naših tekmovalcev na največjo športno tekmovanje oseb z motnjami v duševnem razvoju, na Poletne svetovne igre specialne olimpijade, ki bodo potekale od 14. do 21. marca v Abu Dhabiju in Dubaju.

V slovenski delegaciji bodo tudi trije naši športniki. Anamari Hadner in Mario Zajfrid, ki bosta zastopala naše barve v atletiki, ter Timi Galunič, ki bo v ekipi plavalcev. Tekmovalce bo spremljala trenerka Helena Gril, kot vodja slovenske delegacije pa Ljubomir Miličević, predsednik SOS.

Slovenijo bo zastopalo 28 tekmovalcev, šest v atletiki, štirje v plavanju, trije v namiznem tenisu, po dva v kolesarstvu, judu in balinanju ter košarkarska ekipa. Slovensko ekipo bo spremljalo 10 trenerjev.

Otvoritvena slovesnost največje športno-humanitarne prireditve na svetu se bo dogajala 14. marca na stadionu Zayed Sports City, kjer pričakujejo 40.000 gledalcev. Tokratnih poletnih svetovnih iger naj bi se po navedbi organizatorja udeležilo 8.000 športnikov iz 172 držav sveta. Naša ekipa se bo odpravila na pot 7. marca ob 9.30 iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, njihovo vrnitev pa pričakujemo v soboto, 23. marca.

Veliko športnih uspehov in vse dobro na poti, naši športniki!

Dogajanje na Poletnih svetovnih igrah lahko spremljate tudi na FB strani:

Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019 ter na spletni strani https://www.specialolympics.org/2019-special-olympics-world-games

Cvetka Kovačič

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)