Select Page

V soboto, 16. oktobra 2021, je v organizaciji Centra Gustava Šiliha Maribor v kopališču Pristan potekal 15. plavalni miting Specialne olimpiade Slovenije, ki je med drugim štel tudi kot kriterij za nastop na Poletnih svetovnih igrah Berlin 2023.

Zbralo se je 72 tekmovalcev in 33 spremljevalcev iz 14 zavodov iz vse Slovenije. Plavalci so se pomerili v 6 disciplinah, skupaj je bilo podeljeno 19 kompletov medalj. Tekmovanje so sodili sodniki plavalnega kluba Branik.

Tudi tokrat so naši tekmovalci dokazali, da so v dobri formi, saj so osvojili 2 zlati, 3 srebrne ter bronasto medaljo, nepremagljivi so pa bili tudi v štafeti.

Na krajši otvoritvi so tekmovalce pozdravili: župan Mestne Občine Maribor, Sašo Arsenovič, predstavniki Lions kluba, Katja Vadnal, predsednica Zveze Sožitje, Ljubo Miličević ter ravnateljica Centra Gustava Šiliha Maribor, Milojka Sevšek. Po športnem delu so plavalci prejeli medalje, ki jih je med drugimi podeljevala tudi slovenska plavalka in mariborska olimpijka, Katja Fain.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

(Skupno 1,037 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility