Učenci 4.d oddelka posebnega programa s spremljevalkama, smo se 22. maja 2019, odpravili v šolo v naravi na slovensko obalo.

Prvi dan, smo po namestitvi malo počivali, nato pa odšli na daljši sprehod ob obali, si ogledali Izolo, si privoščili sladoled in odšli na večerjo. Po večerji so se učenci družili, igrali namizne družabne igre in že je bil čas počitka.

Drugi dan, smo se po zajtrku odpravili na izlet v Škocjanski zatok pri Kopru. Sprehodili smo se po krožni poti, kjer smo opazovali naravo, živali. Odpeljali smo se do Ankarana, kjer smo na školjčni sipini nabrali nekaj školjk, namočili noge v morje in se odpravili na kosilo v Izolo. Kosilo je bilo zelo dobro, ker si je vsak naročil svojo najljubšo jed. Po kosilu smo še malo poležali na plaži. Pogumni učenci so na hitro zaplavali v morju, kajti dan je bil sončen in topel. Morje pa ne preveč! Po večerji smo šli na sprehod ob obali in opazovali sončni zahod. Zvečer pa si privoščili malo zabave ob glasbi v domu.

Zadnji dan, po zajtrku, smo pripravili potovalke za odhod domov. Odpeljali smo se še do Portoroža, se sprehodili ob obali ter šli na sladoled. Nato je sledila vožnja domov. Seveda pa ni šlo brez postanka na Trojanah in nakupa krofov.

Na morju smo preživeli tri prijetne, sončne dneve in se imeli lepo.

Alenka Žnidarič

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)