Select Page

V mesecih novembru in decembru 2021 smo zbirali hrano za zapuščene živali v Zavetišču za živali  Maribor. Letošnja akcija je dosegla neverjeten odziv. Dotaknila se je prav vsakega posameznika na naši šoli. Vsak je po svojih močeh nekaj prispeval . Nekateri razredi so se odpovedali  sladoleda in so  s tem denarjem kupili hrano za živali, spet drugi učenci prinašali konzerve in brikete, tretji po domačih kleteh poiskali tople odejice, učiteljica in učenci OPB 5 pa so za vse pse v Zavetišču izdelale igračko.  Povezali smo se prostovoljci obeh programov, kar je pomembno – da se zavedamo, da je pomembno sodelovati kljub našim različnostim in posebnostim. Na šolskem programu bi za pripravo, angažiranost in pripravljenost za akcijo pohvalili še učence 5. a razreda.

Naši akciji se je pridružila tudi Gorska reševalna služba.  Zbralo se je več kot 100 kg suhe hrane za živali,ogromno konzerv, povodci ter ovratnice, odejice in igračke. Našo akcijo je podprl tudi Šolski radio z objavami – hvala! In bravo mi! Vse zbrano smo že odpeljali v Zavetišče za živali Maribor, kjer so bili naše donacije zelo veseli. Tople besede tamkajšnje zaposlene so nas motivirale, da bomo šli v novo zbiralno akcijo v pomladnih mesecih. Pohvaljeni smo bili ne le za zbrano hrano, ampak tudi za vedenje naših učenk in učencev v Zavetišču in umirjeno energijo, ki smo jo pokazali. Muce, ki smo jih lahko tudi pobožali in se z njimi igrali, so to začutile. Pravi užitek je bilo opazovati naše učenke in učence: ko si lahko videl nežnost, razumevanje drugega, spoštovanje do živali in neko čisto posebno obliko ljubezni. Ja, tudi s prostovoljstvom se lahko dotikamo duš. Že to je čudež sam po sebi.

Hvala za vašo podporo – učenke in učenci, zaposleni in starši. Stopili smo skupaj in naredili čudež. Čudež prijaznosti, solidarnosti in humanosti.

Prostovoljci Centra Gustava Šiliha Maribor

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility