1. oktobra 2020, so učenci 8.a in 8.b imeli naravoslovni dan, katerega smo prvotno želeli nameniti obisku Centra eksperimentov v Mariboru, vendar smo obisk morali odpovedati, zaradi zagotavljanja varnosti naših učencev.

Kljub temu, pa se nismo odpovedali zabavnim eksperimentom.V letnem delovnem načrtu za naravoslovje v 8. razredu je spoznavanje človeškega telesa. Prav zato, je bil tudi naravoslovni dan namenjen temu. Pripravila sem eksperimente, s katerimi so učenci spoznavali delovanje človeškega telesa. Narediti so morali model očesa, preizkusili so se v moči svojih rok, izdelali so preprost model pljuč ter si kot pravi detektivi odvzeli prstne odtise ter jih nato med seboj primerjali.

Da pa vse skupaj ni bilo prenaporno, so si čas krajšali tudi z zabavnimi družabnimi igrami, pri katerih so krepili zadevanje svojega telesa.

Ostal nam je tudi čas, katerega smo dobro izkoristili za urjenje veščin uporabe MS Teamsov. Učencem smo dovolili, da so pokazali svoje telefone, preko katerih so se potem vsi skušali vpisati v svoje račune in vzpostaviti povezavo med seboj. Rezultat: kar nekaj skritih skupin, v katerih si učenci pišejo zabavne stvari.

Zapisala: Katja Kokot Asani

Fotografije: Sandra Sep

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost