Select Page

Spoštovani starši,

V Uradnem listu RS je 6.11.2021 izšel Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki med drugim določa uporabo kirurške maske ali maske tipa FFP2 za vse učence, razen za tiste, učence s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena.

Učenci osnovne šole izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v vzgojno-zobraževalnem zavodu.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje izvedejo tudi otroci in mladostniki, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Vsakemu učencu pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta.

Več informacij o poteku samotestiranja v naslednjem tednu, vam bomo sporočili preko razrednikov. Vsekakor pa se bomo skupaj potrudili, da vsem učencem zagotovimo čim bolj varno okolje v šoli in obenem kakovostno vzgojo in izobraževanje.

Vse dobro
Milojka Sevšek, ravnateljica

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility