Select Page

Spoštovani starši, dragi učenci

Vrata naše šole se ponovno odpirajo v torek, 5.1.2021.

Glede prihodov/odhodov vas bodo obvestili razredniki.

Predlagamo, da za varen prihod in odhod iz šole v čim večji meri poskrbite tudi starši.

Vzgojno-izobraževalno delo se bo v prostorih šole izvajalo v skladu s priporočili NIJZ in se ga udeležujejo le zdravi otroci in mladostniki.

Pravila ravnanja v OŠ GUSTAVA ŠILIHA MARIBOR v času epidemije COVID – 19 in Protokol za preprečevanje nalezljivih bolezni OŠ Gustava Šiliha Maribor najdete na naši spletni strani.

Otroci naj uporabljajo maske ves čas, razen, ko so v učilnici samo s sošolci. Seveda so izjeme zaradi posebnih potreb učencev, pri čemer pa je potrebno čimbolj  zagotavljati  varnostno razdaljo 1,5 – 2m, čeprav so tudi tukaj izjeme zaradi posebnih potreb vsakega otroka oziroma mladostnika.

Otrokom priporočamo, da imajo s seboj dodatna oblačila, zaradi večjega zračenja prostorov ter bidone za vodo.

Prosimo vas, da prvi dan pouka učenci prinesejo podpisano izjavo o zdravstvenem stanju.

Ponovno vas tudi prosimo, da tudi v  zasebnem življenju upoštevate priporočila NIJZ, ki za čas trajanja epidemije odsvetuje druženje z drugimi osebami izven družine, ter da uporabljate maske tudi zunaj šole v stiku z vsemi zaposlenimi in med seboj.

Otroke, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo mogli obiskovati pouka v prostorih šole, bomo strokovni delavci šole po ustaljenih komunikacijskih kanalih dnevno informirali z obsegom učne snovi, ki se je pri pouku obravnavala in jim posredovali tudi pisna gradiva, ki so jih uporabljali pri neposrednem pouku v oddelku ostali otroci. Če bo oddelek v karanteni, bo šola zanj izvajala vzgojno-izobraževalno delo na daljavo.

Starše bomo ob stiku otroka z okuženo osebo ali ob pojavu bolezenskih znakov njihovega otroka (povišana telesna temperatura, glavobol, slabo počutje, kašelj ali driska) seveda takoj obvestili.

Starše prosimo, da  obvestite ravnatelja šole ali vodjo posameznega programa v roku 24 ur (na telefon ali elektronsko pošto), v kolikor se izkaže, da je učenec okužen s Covid – 19 ali je imel visoko rizičen stik z okuženo osebo.

Pričetek kužnosti je 2 dni pred pojavom bolezni. NIJZ svetuje kontaktom, da v inkubacijski dobi spremljajo svoje zdravstveno stanje.

Z odgovornim ravnanjem vseh nas, nam bo uspelo.

Vse dobro,

Milojka Sevšek

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility