5. junija smo se Jure, Anita, Matic, Nika, Denis in Urška ter Breda in Jani udeležili delavnic v sklopu Tedna prostovoljstva, ki so ga zaradi dežja v mesecu maju prestavili, tako da smo se pod okriljem Infopeke pridružili dejavnostim v sklopu EKO tedna. Tema letošnjega srečanja je bil boj proti plastiki. Učenci različnih šol so se nam pridružili na delavnici, kjer so morali risati nasproti sebe sedečo osebo brez da bi pogledali na papir. To je bilo »špasno«… Nastale so zanimive risbice, ki smo jih na naši stojnici tudi razstavili.

Seveda na prizorišču (Trg Svobode) nismo bili sami: kot prostovoljsko dejavna osnovna šola, ki je sodelovala s svojo delavnico,  smo bili pa edini. Bravo mi!

Seveda so aktivnosti na soncu terjale svoj dolg, zato smo po koncu delavnic skočili še na sladoled.

Hvaležni smo za izkušnje, ki jih lahko s tovrstnimi delavnicami, »izleti« v širše socialno okolje, izkusimo. Te predstavljajo »poligon resničnega življenja« za naše učence: vožnja z avtobusom, vedenje na njem, uporaba vozne karte, navezovanje stikov na delavnicah, pomoč pri izvedbi, iskanje stranišča, ko je sila (:)), sodelovanje, skrb zase in za drugega in še bi lahko naštevali.

Tako. Leto se približuje h koncu. »Prostovoljili« bomo tudi v prihodnjem letu. Vabljeni, da se nam z idejami, pobudami, pa tudi pohvalami pridružite ali nas vsaj tiho podpirate. Tudi to šteje.

Prostovoljska ekipa OŠ Gustava Šiliha Maribor

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)