Select Page

V letošnjem šolskem letu smo, zaradi znanih okoliščin, izvedli manj projektov, prireditev in nastopov, zato smo bili toliko bolj veseli povabila Zavoda Trend-Prima Maribor.

Povabili so nas k sodelovanju v »Programu športa in vadbe na prostem za otroke s posebnimi potrebami«, ki se izvaja v okviru projekta Erasmus+.

Tako je 29 otrok iz dveh prvih, dveh drugih in enega tretjega razreda OŠPP NIS sodelovalo v izvedbi športnih iger, ki izvirajo iz partnerskih držav projekta: Slovenije, Švedske, Hrvaške, Romunije in Italije.

Izvedli smo štiri dejavnosti na štirih različnih površinah v okolici šole.

Pri eni od iger so učenci skušali v najkrajšem možnem času »nahraniti« živali z ustrezno barvo »hrane«. Ugotavljali so, katera žival bo bolj in katera manj sita, katera je dobila največ in katera najmanj …

Obzidje Ville Rustike se je spremenilo v priročno brežino za lovljenje rib. Na ribah so bile zapisane črke, ki so po ribolovu omogočile sestavljanje imen in drugih besed.

Na zelenici pred šolo je učence čakala žoga, ki so si jo podajali ob glasbi. Ko je glasba utihnila, se je žoga ustavila in učenec, ki jo je držal v roki, je iz nje izvlekel listek z gibalno ali kakšno drugo nalogo.

V ograjenem igrišču pa so učenci metali kocko in na tak način ugotovili, s katerim delom telesa bodo premagovali razdaljo ob nošenju ravnotežnostne vrečke. Smeha je bilo obilo.

Učenci so motivirano sodelovali, se preizkušali v svojih spretnostih, se veselili uspehov in trudili ob izzivih.

Zabaven in aktiven dan smo zaključili s sladkanjem in veseljem ob milnih mehurčkih. Gospe Zdenki in gospe Maši se zahvaljujemo za pobudo in sodelovanje.

GALERIJA

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Accessibility