Zdrava šola

Naša šola je že od leta 1997 vključena v mednarodni projekt Slovenske mreže zdravih šol.

Program Zdrave šole vključuje 3 bistvene komponente:

  • pouk o zdravju oz. zdravem načinu življenja, ki je integriran v ostale predmete
  • prikrit učni načrt (življenje na šoli podpira, omogoča, spodbuja zdravje; pravila, klima, medosebni odnosi, organizacija prehrane, interesnih dejavnosti, projekti,…)
  • sodelovanje s starši, zdravstveno in drugimi specializirani službami, z lokalno skupnostjo.

Kot Zdrava šola skušamo vplivati na zdrav način življenja vseh, ki hodijo v šolo. To lahko dosežemo tako, da razvijamo različne možnosti za zdravo življenje. Vsem omogočamo in jih spodbujamo, da vplivajo na svoje (telesno, duševno, socialno in okoljsko) zdravje. Pri tem nam je v oporo 12 ciljev Evropske mreže zdravih šol, katere si močno prizadevamo izpolnjevati.

V letošnjem šolskem letu je rdeča nit projekta DUŠEVNO ZDRAVJE, PREHRANA IN GIBANJE, čemur se bomo tem bolj poskušali približati in realizirati s pomočjo najrazličnejših dejavnosti in aktivnosti skozi vso šolsko leto.

Vodja tima

Maja Kaiser Lenhart

Dan zdrave šole

16.11.2018 je naša šola 1. obeležila ˝Dan zdrave šole˝. Jutro se je pričelo s slovenskim tradicionalnim zajtrkom, kjer so učenci zaužili tipične slovenske jedi lokalnega izvora. Tudi ostala hrana na njihovem jedilniku je bila ta dan lokalnega in v glavnem ekološkega izvora. Med odmori nas je spremljala umirjena glasba, ki smo jo izkoristili za aktiven odmor, sproščanje ali le počitek. Večina učencev je na ta dan imela dan dejavnosti, katerega tematika je bila zdrav življenjski slog. Izdelki, ki so nastali v okviru delavnic, so bili razstavljeni pred jedilnico. Za naše dobro psihično in fizično stanje pa so, kot zmeraj, poskrbele naše svetovalne in zdravstvene delavke.

Maja Kaiser Lenhart

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)