V rekordni udeležbi likovnega natečaja, ki ga razpisuje Otroški vrtec Ajdovščina v sodelovanju z revijo Ciciban in Cicido, se je nabralo več kot 3800 likovnih izdelkov na temo Moj knjižni junak. Strokovna žirija je izbrala približno 150 del, ki bodo razstavljena v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani in v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini. 27 avtorjev in njihovih mentorjev za posebej uspela dela prejme še knjižne nagrade. Za likovno poustvarjanje ob slikanici Zgodbe iz vlaka trebušaka je strokovna komisija med nagrajence uvrstila tudi učence Ermirja Kacorraja, Gala Maleka in Durima Demiri iz 3. c razreda, pod vodstvom mentorice Staše Šipek.

Na seznamu razstavljalcev pa najdemo še Žano Klinc, Amadeja Galuniča, Kenana Okanovića in Vida Rudolfa iz 3. a razreda pod mentorstvom Eve Plevnik ter Blaža Kranjca iz 3. c.

Vsi avtorji razstavljenih del in njihovi mentorji prejmejo priznanja. Mentorji nagrajenih del prejmejo zlata priznanja, razstavljalci pa bronasta. Odprtje razstave bo v četrtek, 13. aprila 2023, ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, kjer bodo nagrajenci prevzeli tudi nagrade. Kasneje se bo razstava preselila v Ajdoviščino.

Iskrene čestitke!

Sandra Sep, prof. lik. um.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost