ERASMUS+ MOBILNOST NA PORTUGALSKO

V nedeljo, 12. 11. 2023, se je skupina petih učiteljic odpravila na Portugalsko v mesto Porto na prvo mobilnost v sklopu Erasmus+ projekta Gledališče za vse (Theatre for all), kjer smo gostovale na glasbeni šoli v Portu. (več …)

Tradicionalni slovenski zajtrk na 2. VIO

Dan dejavnosti na naši šoli ni poskrbel samo za obilico prijetnih vonjav, marveč tudi za razvajanje naših brbončic.

Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ržene kruhke smo si namazali z maslom in medom in jih ob skodelici toplega mleka, ter prijetnem klepetu, v miru zaužili. Nato smo prisluhnili ljudski pravljici Bogata in uboga sestra, se pogovarjali o moki, mlinih in si svojega pobarvali in izrezali. Nato nas je obiskal čebelar in nam povedal veliko zanimivega o čebelah, čebelarski opremi in čebelarjenju. Po zanimivi predstavitvi dela in opreme čebelarja smo se odpravili v svoje učilnic, kjer smo se posvetili peki kruha.

Simona Stajan

STZ 2023

V petek, 17. novembra 2023, smo učenci 3. VIO na Centru Gustava Šiliha obeležili že 13. Slovenski tradicionalni zajtrk po vrsti.

Ta dan smo si zamislili tako, da smo medse povabili mamo našega učenca Jana, ki je z nami pripravila različne dobrote (gibanico, skutin kolač in biskvit s skuto). (več …)

h

Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije 

i

Dopis

Donacija ograje za najmlajše

OBI Maribor se iskreno zahvaljujemo za donacijo OGRAJE – material, prevoz in postavitev ograje za naše najmlajše – dve skupini vrtčevskih otrok v naši enoti Lenka. Projekt same postavitve ograje je trajal kar dva dni, ker je bilo temelje potrebno tudi betonirati, da bo ograja zares varna in stabilna. Zraven tega del nove postavljene ograje izgleda popolnoma enako kot že del obstoječe ograje, za kar se še enkrat zahvaljujemo prizadevanju OBI-ja, da je vse tako kot mora biti. 
 
Postavitve ograje in ob tem brezskrbne igre na prostem so veseli tako naši otroci kot naše sodelavke. 
Hvala tudi naši sodelavki Anici Rošker Breg za njeno prizadevanje in uspešno izvedbo projekta. 
 
OBI, ISKRENA HVALA, DA NAM POMAGATE!
 

Vabilo za starše

Posredujemo vam informacijo uredništva revije Cici zabavnik, ki vas v okviru Mladinske knjige vabi na  

brezplačni spletni seminar z dr. Rankom Rajovićem
Inteligentnost je potencial, ki ga je treba razvijati
ki bo v četrtek,  16. novembra 2023 ob 18. uri.

Več informacij glede brezplačnega spletnega predavanja najdete tukaj.
Če vas je vsebina nagovorila, se prijavite tukaj.

Vabljeni.

Dostopnost