Tako kot smo Slovenci športni narod, smo športu predani tudi v Centru Gustava Šiliha Maribor. Kar potrjuje udeležbo na različnih šolskih tekmovanjih in tekmovanjih Specialne olimpijade, ter vsakodnevne športne aktivnosti na igrišču, telovadnici, gibalnici, senzorno sobi in tudi v razredu. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Olimpijski komite je 23. september razglasil za Dan slovenskega športa. Vsako leto Dan športa praznujemo tudi mi.

Učenci se športno pomerijo v različnih disciplinah: ogrevanje z Zumbo plesne šole Natka Geržina, MATP, Igre brez meja, Elementi košarke, Balinanje, Neurofitnes, Med dvema ognjema, Elementarne igre, Elementi malega nogometa in pohod okoli Pekrske gorce.

Ob bogatem športnem programu so se predstavili  pripadniki Ministrstva za obrambo Vojašnica generala Maistra 72. brigada, Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije Policijska uprava Maribor, Prostovoljno gasilsko društvo Radvanje, ZD A. Drolca Center za krepitev zdravja, Društvo šola zdravja Pekerski potok Maribor. Skupaj z učenci so se preizkusili v nekaterih športnih disciplinah in jim nato predstavili še svoje delo, vozila, opremo. Otroci so radovedno preizkušali policijske »lisice«, božali policijske konje, si lahko nadeli vojaško čelado, potrobili z gasilsko sireno. Ob fotografijah pa nekaj vtisov.

Pegi Zakrajšek Stergar

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost