V četrtek, 20. aprila 2023, so se tri naše učenke udeležile 15. likovnega srečanja osnovnih šol s prilagojenim programom, ki ga je organizirala OŠ Dragotina Ketteja Novo Mesto.

Likovni motiv “Nasmeh” je bil izhodišče za likovno ustvarjanje 42. učencev 15. osnovnih šol s prilagojenim programom iz vse Slovenije. Po uvodnem pozdravu, nagovoru in predstavitvi likovnega srečanja, so učenci na področju slikanja s tehniko kolaža poskušali na izviren način upodobiti likovni motiv, ki je vsakega posameznika nagovoril drugače. Slediti so morali tehniki, ki narekuje stiliziranje in v ospredje postavlja gradnjo kompozicije. Po slabih dveh urah ustvarjanja so  mladim ustvarjalcem postregli s kosilom, organizatroji pa so poskrbeli za pripravo razstave. Na zaključni prireditvi s kulturnim programom so izbrali tri nagrajence, ki so prejeli zlato, srebrno in bronasto priznanje, prav tako pa so podelili še tri posebna priznanja, ki so strokovno komisijo prepričala po svojevrstnem pristopu in rešitvah.

Zlato priznanje Olse Saramati iz 7. b in posebno priznanje Eve Julije Laboš prav tako iz 7. b, je dokaz, da imamo na našem Centru odlične mlade umetnike. S sodelovanjem in ustvarjalnostjo pa je k uspehu doprinesla tudi Nika Iršič iz 8. a razreda.

Vsem puncam iskrene čestitke!

Mentorica : Sandra Sep, prof. lik. um.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost