Natečaja, ki je bil razpisan od 17. novembra 2021 do 30. junija 2022, so se udeležili tudi nadobudni likovni ustvarjalci naše šole.

Med 1092 originalnimi grafičnimi listi otrok, ki so prispela iz Slovenije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Poljske in Rusije, je mednarodna strokovna žirija pregledala vsa prispela dela in jih razvrstila na razstavo. Med njimi je v treh starostnih kategorijah (5 – 8 let, 9 – 12 let, 13 – 16 let) izbrala dela za zlate in srebrne plakete ter dela za priznanja za posebne dosežke šol s prilagojenim programom. Ostali avtorji izdelkov so prejeli bronasto priznanje za kvalitetno likovno delo.

1026 avtorjev iz 87. osnovnih šol in likovnih ustanov je s pomočjo 106. mentorjev poskušalo ujeti zanimive trenutke, dogodke ali doživetja na tematiko

»Pod svobodnim soncem«,

praktičnega dela pa so se lotili v različnih grafičnih tehnikah: črno-bela in barvna monotipija, tisk s pečatniki, kolažni tisk, kartonski tisk, šablonski tisk, vrez v peno, črno-beli in barvni linorez, suha igla, kolagrafija v visokem in globokem tisku, jedkanica in tudi mešane tehnike.

Priznanje za uvrstitev na razstavo in posebne dosežke so dosegli:

  • Filip Gjorgiev, pod mentrostvom učiteljice Eve Plevnik
  • Žan Holer, pod mentorstvom učiteljice Sandre Sep
  • Monika Napotnik, pod mentrostvom učiteljice Sandre Sep.

Odprtje likovne razstave »Otroška grafika« bo s podelitvijo plaket in priznanj potekalo

v petek, 2. decembra 2022, ob 17.00 v Galeriji OŠ Prule, Prule 13, Ljubljana.

💜 Mladim umetnikom hvala za sodelovanje in iskrene čestitke, ki veljajo tudi njihovim mentoricam.

Zapisala: Sandra Sep, prof. lik. um.

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost