V četrtek, 7. 12. 2023, je na Centru Gustava Šiliha Maribor potekala novinarska konferenca z namenom predstavitve šolskega muzikala.

Šolski muzikal »Zvok iz glave« je tretji muzikal v produkciji Centra Gustava Šiliha Maribor. V koprodukciji se nam je pridružil Hram kulture Arnolda Tovornik iz Selnice pri Dravi. Muzikal je avtorsko delo učiteljev. Avtorja libreta sta Staša Šipek in Marjan Kovačič – Manč. V muzikal je vključenih 40 sodelujočih: učenci s posebnimi potrebami in zaposleni Centra Gustava Šiliha Maribor. Namenjen je mladostnikom, učiteljem in družinam, saj zgodba govori o mladostnici Manji, ki se spopada z zvoki iz glave, ki ji govorijo, da ni dovolj dobra. Zadnji razredi osnovne šole so zanjo polni pasti socialnih omrežij in sveta, ki je ne razume. V zgodbi se bo tako prepoznal vsak mladostnik, starš in učitelj.

Premiera šolskega muzikala bo v sredo, 13. 12. 2023, ob 17. uri v Hramu kulture v Selnici ob Dravi. Vstopnice so na voljo na spletnem portalu mojekarte.si, Petrolu in v Hramu kulture.

 

Nuša Korošec, izvršna producentka

Fotografije: Tadej Regent

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost