V petek, 17. novembra 2023, smo učenci 3. VIO na Centru Gustava Šiliha obeležili že 13. Slovenski tradicionalni zajtrk po vrsti.

Ta dan smo si zamislili tako, da smo medse povabili mamo našega učenca Jana, ki je z nami pripravila različne dobrote (gibanico, skutin kolač in biskvit s skuto).

Učenci smo se razdelili v tri skupine ter se tako udeležili delavnice, ki je trajala uro in pol. Skupaj z gospo Andrejo smo pripravili testo, nadev, vse skupaj zavili in dali v pečico, kjer se je določen čas peklo. Vsak od nas je pomagal po svojih najboljših močeh.

Ko so bile dobrote pečene, smo jih z veseljem poskusili, razdelili pa smo jih tudi med ostale učence naše šoli. Vsak učenec je dobil tudi recepte za dobrote, ki smo jih pekli. Moramo se pohvaliti, da nam je res odlično uspelo.

Lepo se zahvaljujemo gospe Andreji, da je bila pripravljena dopoldan preživeti z nami.

Učenci 3. VIO z razredničarkami.

 

Organizatorja dneva dejavnosti Darko Kobovc in Petra Dremelj se najlepše zahvaljujeva Andreji Dreisiebner za pripravljenost pomagati pri izvedbi dneva dejavnosti kakor tudi vsem razredničarkam še posebej pa učiteljici Tanji Tonejc, ki nam je odstopila prostor v gospodinjski učilnici.

Zapisal: Darko Kobovc

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost